LInk naar:BlogLInk naar:De journalist

Sander de Kramer

“Als ik onrecht zie komt er een soort oerinstinct bij mij omhoog”

Hij is de man met het grootste hart van Rotterdam. Voorvechter voor dak- en thuislozen, de verschoppelingen waar de gemiddelde mens met een boog omheen loopt. En heeft hij de eretitel Chief Ouwe Dibbes gekregen in Sierra Leone, waar hij eigenhandig weeskinderen uit diamantmijnen trok. Sander de Kramer kan het simpelweg niet laten om te vechten tegen onrecht.

Nieuwe verhalen

De vrolijkste afvaller

De vrolijkste afvaller

Het Mol-avontuur is voorbij. Ik lig eruit. Maar... wat heb ik een mooie tijd gehad in Zuid-Afrika. Ik heb genoten van elke seconde. En ik heb héél veel seconden…
Kerst in Oekraïne

Kerst in Oekraïne

Een bijzondere Kerst dit jaar. Geraakt door alle ellende in Oekraïne ben ik, samen met een vuistvol vrienden, het project Kachels voor Oekraïne gestart. De actie…
Mijn ontmoeting met Gorbatsjov

Mijn ontmoeting met Gorbatsjov

Deze maand overleed Michail Gorbatsjov. De voormalig president van de Sovjet-Unie, die de wereld heeft veranderd. Gorbatsjov beëindigde de Koude Oorlog.…
Sunday Foundation

Sunday Foundation

De vergeten plekken

De Sunday Foundation is een initiatief van de Rotterdammers Sander de Kramer en Hugo Borst. De zeer bevlogen en geëngageerde schrijvers/columnisten schreven veel over, wat zij noemen, ‘vergeten plekken’ in de wereld. Plekken waar mensen in nood verkeren, maar waar niets aan gedaan wordt.

De Kramer en Borst vinden dat onverteerbaar. Daarom zijn zij, met een groep gelijkgestemden waaronder artsen en geëngageerde ondernemers, de Sunday Foundation gestart.

De Sunday Foundation, die volledig bestaat uit vrijwilligers, biedt hulp op de vergeten plekken op aarde. De stichting zet op de slechtste plekken ter wereld projecten op om de ergste nood te lenigen. Projecten van hoop. En, als het aan de medewerkers van de Sunday Foundation ligt, een hoop projecten!

In de media

Hier vind je een overzicht aan artikelen, documentaires en video’s die over Sander de Kramer en de Sunday Foundation zijn verschenen in verschillende media.

Ben je journalist en heb je een vraag over een artikel? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 
Sunday Foundation

Roosevelt
Four Freedoms Awards

KRO-NCRV-presentator Sander de Kramer krijgt op 31 maart een van de vier Four Freedoms Awards 2020 uitgereikt.

Sander ontvangt deze prestigieuze prijs voor de vele goede doelen waarvoor hij zich inzet. Hiermee staat hij in het rijtje met Nelson Mandela, Angela Merkel en prinses Juliana, die eerder deze prijs ontvingen. De Kramer krijgt de onderscheiding uitgereikt op 31 maart tijdens een online bijeenkomst die start om 13:00 uur.

Four Freedoms Awards
De Roosevelt Four Freedoms Awards worden iedere twee jaar uitgereikt aan vrouwen, mannen en organisaties, die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees.

Kijk en praat mee